perjantai 29. marraskuuta 2013

Yöllinen matka

Kunnia olkoon Hänelle, joka yön aikana kuljetti palvelijansa pyhitetystä moskeijasta toiseen, kaukaiseen - jonka ympäristön olemme siunanneet - jotta hän saisi nähdä joitakin tunnusmerkeistämme. Totisesti, Hän on kaikkikuuleva, kaikkinäkevä. 
Koraani 17:1

Yhtenä yönä Jumala vei Muhammadin (rauha hänelle) Mekasta Jerusalemiin ja sitten Taivaaseen. Joidenkin hadith-oppineiden mukaan tämä tapahtui noin vuosi ennen kuin hän teki Hijran eli muutti Medinaan.
Muhammad (rh) oli unessa, kun enkeli Gabriel tuli tönäisemään hänet hereille ja ilmoittamaan, että nyt lähdetään reissuun. Muhammad (rh) nousi siivekkään ratsun, Al-Buraqin selkään, joka lähti laukkaamaan kovaa vauhtia yläilmoihin.

Gabriel ojensi Jumalan profeetalle (rh) astian, jossa oli maitoa, ja toisen, jossa oli viiniä ja antoi valita kumman vain.

Abu Huraira kertoi: "Allahin lähettiläälle (rauha hänelle) annettiin malja maitoa ja malja viiniä yönä, jona hänet vietiin matkalle (Al-Mi'raj)."
(Bukhari, Vol 7, kirja 69, Hadith 50)

Abu Huraira kertoi: "Yönä, jona Allahin lähettiläs (rauha hänelle) vietiin yömatkalle (Miraj), hänelle annettiin Jerusalemissa kaksi kuppia, toisessa viiniä ja toisessa maitoa. Hän katsoi sitä ja otti maitokupin. Gabriel sanoi: 'Ylistys Allahille, joka johdatti sinut Al-Fitraan (oikealle polulle); jos olisit ottanut viinin, kansasi olisi joutunut harhaan.'"
(Bukhari, Vol 7, kirja 69, Hadith 482)



Hän vieraili kaikissa Taivaan seitsemässä kerroksessa ja näki niin kauniita ihmeitä, ettei sellaisia ole kukaan maan päällä nähnyt.

Anas (Allah olkoon tyytyväinen häneen) raportoi Al-Isra'sta (Taivaaseenastumisesta) Allahin lähettiläs (rh) sanoi: "Sitten Jibril (Gabriel) nousi kanssani lähimpään taivaaseen ja pyysi, että portti avattaisiin.
Häneltä kysyttiin: 'Kuka siellä?' Hän vastasi: 'Jibril.'
Häneltä kysyttiin: 'Kuka on sinun kanssasi?' Hän sanoi: 'Muhammad.'
Samalla tavalla hän nousi kolmanteen, neljänteen ja kaikkiin taivaisiin (seitsemänteen saakka). Kaikilla porteilla häneltä kysyttiin: 'Kuka siellä on?' Hän vastasi: 'Jibril.'"
[Al-Bukhari ja Muslim]
(Riyad as-Salihin, kirja 6, Hadith 874)

Taivaassa hän tapasi kaikki profeetat ja johti rukousta heille.

Malik bin Sasaa kertoi, että Profeetta puhui heille yöstä, jona astui Taivaaseen. Hän sanoi: "(Sitten Gabriel otti minut) ja kohotti kunnes hän saavutti toisen taivaan, jossa hän pyysi, että portti avattaisiin, mutta siellä kysyttiin: 'Kuka siellä?' Gabriel vastasi: 'Minä olen Gabriel.' Kysyttiin: 'Kuka on sinun kanssasi?' Hän vastasi 'Muhammad.' Kysyttiin: 'Onko hänet kutsuttu?' Hän vastasi: 'Kyllä.' Kun saavuimme toiseen taivaaseen, näin Yahyan (Johnin) ja Jeesuksen, jotka olivat serkuksia. Gabriel sanoi: 'Tässä ovat Yahyan (John) ja Jeesus, joten tervehdi heitä.' Tervehdin heitä ja he vastasivat tervehdykseeni sanoen: 'Tervetuloa, hurskas velija hurkas Profeetta!'"
(Bukhari, vol 4, kirja 55, hadith 640)

Abu Huraira kertoi: Profeetta sanoi: "Tapasin Mooseksen yönä, jona nousin Taivaaseen."
Profeetta kuvaili häntä sanomalla, kuten ajattelen: "Hän oli pitkä henkilö, jolla oli ohut tukka kuin hän kuuluisi Shanu'sin heimoon."
Profeetta sanoi edelleen: "Tapasin Jeesuksen."
Profeetta kuvaili häntä sanoen: "Hän oli keskipitkä ja punakasvoinen, kuin hän olisi juuri tullut ulos kylpyhuoneesta. Näin Aabrahamin, jota muistutin enemmän kuin kukaan hänen lapsistaan."
Profeetta sanoi: "Sinä yönä minulle annettiin kaksi kuppia: toinen oli täynnä maitoa ja toinen täynnä viiniä. Minua pyydettiin ottamaan toinen, josta pitäisin, ja otin maidon ja join sen. Siihen minulle sanottiin: 'Olet valinnut oikean polun (uskonnon). Jos olisit ottanut viinin (muslimi)kansasi olisi joutunut harhaan."
(Bukhari, vol 4, kirja 55, hadith 647)

Ibn Umar kertoi: Profeetta sanoi: "Tapasin Mooseksen, Jeesuksen ja Aabrahamin yönä, jona nousin Taivaaseen. Jeesus oli punaihoinen, kiharatukkainen ja hänellä oli leveä rintakehä. Mooses oli ruskeaihoinen, hänellä oli suorat hiukset ja hän oli pitkä kuin Az-Zuttin ihmiset."
(Bukhari, vol 4, kirja 55, hadith 648)

Ibn Mas'ud (Allah olkoon tyytyväinen häneen) sanoi: 
Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Tapasin Ibrahimin (rh) Taivaaseen astumisen yönä ja hän sanoi minulle: 'Oi, Muhammad, välitä terveisini ummallesi (yhteisöllesi) ja kerro heille, että Paratiisi on suunnaton tasanko puhdasta maata ja suloista vettä. Se on tasoitettu maa. Kasvit kasvavat siellä, kun sanoo: Subhan-Allah, Al-hamdu lillah, La ilaha illallah ja Allahu Akbar (Allah on vapaa epätäydellisyydestä; ylistys Allahille; ei ole muuta tosijumalaa kuin Allah; ja Allah on suurin)."
[At-Tirmidhi]
(Riyad as-Salihin, kirja 16, Hadith 1440)

Anas bin Malik kertoi:
Yö, jona Allahin lähettiläs (rauha hänelle) vietiin matkalle pyhästä moskeijasta Mekan Kaabasta: "Kolme ihmistä tuli hänen luokseen (unessa, kun hän oli vielä nukkumassa Pyhitetyssä moskeijassa ennen kuin Taivaallinen Ilmestys paljastettiin hänelle. Yksi heistä sanoi: 'Kuka hän heistä on?'
Keskimmäinen (toinen) enkeli sanoi: 'Hän on paras heistä.'
Viimeinen (kolmas) enkeli sanoi: 'Ota paras heistä.'
Vain sen verran tapahtui, eikä hän nähnyt heitä ennen kuin toisena yönä, ts. sen jälkeen kun Taivaallinen Inspiraatio paljastettiin hänelle. (Fath-ul-Bari, sivu 258, Vol. 17) Ja hän näki heidät, hänen silmänsä olivat unessa, mutta hänen sydämensä ei - ja niin on profeettojen kanssa: heidän silmänsä nukkuvat, mutta heidän sydämensä eivät nuku. Joten ne enkelit eivtä puhuneet hänelle ennen kuin kantoivat hänet ja laittoivat Zamzam-lähteen viereen. Sieltä Gabriel tuli ottamaan hänet vastuulleen.
Gabriel viilsi (osan hänen ruumiistaan) hänen kurkkunsa ja rintakehänsä puolivälin (sydämen) väliltä ja otti kaiken tavaran ulos rinnasta ja vatsasta ja pesi sen Zamzam-vedessä omin käsin, kunnes kehon sisäpuoli oli pesty ja sitten kultainen tarjotin, jossa oli kultainen astia täynnä uskoa ja viisautta, tuotiin, ja sitten Gabriel täytti hänen rintansa ja kurkkunsa verisuonilla sen kanssa ja sitten sulki sen (rinnan).
Sitten hän nousi hänen (Muhammadin [rh]) kanssa maailman taivaaseen ja koputti yhteen sen ovista. Taivaan asukkaat kysyivät: 'Kuka siellä?'
Hän sanoi: 'Gabriel.'
He sanoivat: 'Kuka on sinun kanssasi?'
Hän sanoi: 'Muhammad?'
He sanoivat: 'Onko hänet kutsuttu?'
Hän sanoi: 'Kyllä.'
He sanoivat: 'Hän on tervetullut.'
Joten Taivaan asukkaat tulivat iloisiksi, kun hän aapui, eivätkä he teinneet, mitä Allah tekisi Profeetalle (rh) maaassa ennen kuin Allah kertoi heille.
Profeetta (rh) tapasi Adamin lähimmällä Taivaalla. Gabriel sanoi Profeetalle: 'Hän on isäsi; tervehdi häntä.'
Profeetta (rh) tervehti häntä ja Adam tervehti takaisin, sanoen 'Tervetuloa, poikani! Kuinka hyvä poika oletkaan!'
Katso, hän näki kaksi virtaavaa jokea ollessaan lähimmällä taivaalla.
Hän kysyi: 'Mitä nämä kaksi jokea ovat, oi Gabriel?'
Gabriel sanoi: 'Ne ovat Niilin ja Eufratin lähteet.'
Sitten Gabriel otti hänet sen Taivaan ympärille ja katso, hän näki toisen joen penkereellä, jolle oli rakennettu palatsi timanteista ja smaragdeista. Hän laittoi kätensä jokeen ja huomasi, että sen muta oli kuin Adhfarin myskiä.
Hän kysyi: 'Mitä tämä on, oi Gabriel?'
Gabriel sanoi: 'Tämä on Kauthar, jota Herrasi on pitänyt sinua varten.'

Sitten Gabriel nousi hänen kanssaan toiseen Taivaaseen ja enkelit kysyivät samat kysymykset kuin ne ensimmäisessä Taivaassa, ts. 'Kuka siellä?' Gabiel vastasi: 'Gabiel'. He kysyivät: 'Kuka on sinun kanssasi?' Hän sanoi: 'Muhammad.' He kysyivät: 'Onko hänet lähetetty?' Hän sanoi: 'Kyllä.' Sitten he sanoivat: 'Hon on tervetullut.'
Sitten hän (Gabriel) nousi yhdessä Profeetan (rh) kanssa kolmanteen Taivaaseen ja enkelit sanoivat samaa, mitä enkelit ensimmäisessä ja toisessa Taivaassa olivat sanoneet. Sitten hän nousi hänen kanssaan neljänteen Taivaaseen ja he sanoivat samaa; ja sitten hän nousi hänen kanssaan viidenteen Taivaaseen ja he sanoivat samaa; ja sitten hän nousi hänen kanssaan kuudenteen Taivaaseen ja he sanoivat samaa; ja sitten hän nousi hänen kanssaan seitsemänteen Taivaaseen ja he sanoivat samaa. Kussakin Taivaassa oli profeettoja, joiden nimet hän mainitsi, ja muistan, että Idris oli toisessa Taivaassa, Aaron neljännessä Taivaassa, toinen porofeetta, jonka nimeä en muista, viidennessä Taivaassa, Abraham kuudennessa Taivaassa ja Mooses seitsemännessä taivaassa, hänen etuoikeutensa saada puhua suoraan Allahin kanssa, vuoksi.
Mooses sanoi Allahille: 'Oi, Herra! Luulin, että ketään ei nostettaisi yläpuolelleni.'
Mutta Gabriel nousi hänen (Muhammadin) kanssa jonkin matkaa korkeammalle, korkeuteen, jonka vain Allah tietää, kunnes hän saavutti Lote puun (jonka yli kukaan ei voi mennä) ja sitten Vastustamaton, Kunnian ja Majestiteetin Herra lähestyi ja tuli lähemmäksi, kunnes hän (Gabriel) oli noin kahden kyynärän päässä tai jopa lähempänä. On sanottu, että se oli Gabriel, joka lähestyi ja tuli lähemmäs Profeettaa.
(Fath Al-Bari, sivut 263, 264, Vol. 17) Allah paljasti hänelle asioita, kuten: '50 rukousta seuraajillesi päivällä ja yöllä.'
Sitten Profeetta (rh) laskeutui, kunnes hän tapasi Mooseksen ja Mooses pysäytti hänet ja kysyi: 'Oi,  Muhammad! Mitä Herrasi määräsi teille?'
Profeetta (rh) sanoi: 'Hän määräsi minua rukoilemaan 50 rukousta päivässä ja yössä.'
Mooses sanoi: 'Seuraajasi eivät pysty siihen; palaa Herrasi luo ja vähennä sitä sinulle ja heille.'
Joten Profeetta (rh) kääntyi kohti Gabrielia kuin haluaisi neuvotella tämän kanssa asiasta.
Gabriel sanoi mielipiteensä sanoen: 'Kyllä, jos haluat.'
Joten Gabriel nousi hänen kanssaan Vastustamattoman luo ja sanoi, kun tämä oli paikallaan, 'Oi, Herra, ole kiltti, kevennä taakkaamme, sillä seuralaiseni eivät pysty siihen.'
Joten Allah määräsi hänelle 10 rukousta, jonka jälkeen hän palasi Mooseksen luo, joka pysäytti hänet ja lähetti hänet taas takaisin Herralleen, kunnes määrätyt rukoukset vähenivät vain viiteen.
Sitten Mooses pysäytti hänet, kun rukoukset oli vähennetty viiteen ja sanoi: "Oi, Muhammad! Kautta Allahin, yritin houkutella kansaani Bani Israelia tekemään vähemmmän kuin tämän, mutta he eivät pystyneet siihen ja luovuttivat. Sinun seuralaisesi ovat kuitenkin heikompia keholtaan, sydämeltään, näöltään ja kuuloltaan, joten palaa Herrasi luo, jotta Hän voisi keventää taakkaasi.'
Profeetta (rh) kääntyi kohti Gabrielia toivoen neuvoa ja Gabriel ei pitänyt ajatuksesta. Joten hän nousi ylös hänen kanssaan viidennen kerran.
Profeetta (rh) sanoi: 'Oi, Herrani, seuraajani ovat heikkoja kehoiltaan, sydämiltään, kuuloltaan ja yleiskunnoltaan, joten kevennä meidän taakkaamme.'
Siihen Vastustamaton sanoi: 'Oi, Muhammad!'
Profeetta (rh) sanoi: 'Labbaik and Sa`daik.'
Allah sanoi: 'Sana, joka tulee minulta, ei muutu, joten se tulee olemaan niin kuin käskin sinua, Kirjojen Äidissä.'
Allah lisäsi: 'Jokainen hyvä teko palkitaan kymmenkertaisesti, joten se on kuin 50 rukousta Kirjojen  Äidissä (palkintona), mutta teidän tarvitsee rukoilla vain viisi rukousta.'
Profeetta (rh) palasi Mooseksen luo, joka kysyi: 'Mitä olet tehnyt?'
Hän sanoi: 'Hän on keventänyt taakkaamme: Hän on antanut meille jokaisesta hyvästä teostamme kymmenkertaisen palkkion.'
Mooses sanoi: 'Kautta Allahin! Yritin saada Bani Israelia tekemään vähemmän kuin sen, mutta he luovuttivat. Joten palaa Herrallesi, jotta Hän keventäisi taakkaanne vielä.'
Allahin lähettiläs (rh) sanoi: 'Oi, Mooses! Kautta Allahin, minua ujostuttaa palata liian monta kertaa Herrani luo.'
Siihen Gabriel sanoi: 'Laskeudu Herrasi nimeen.'
Sitten Profeetta (rh) heräsi kun hän oli Pyhitetyssä Moskeijassa (Mekassa). 
(Bukhari, Vol 9, kirja 93, Hadith 608)

Tuona yönä Muhammadille (rh) myös näytettiin Helvetti. 

Anas (Allah olkoon tyytyväinen häneen) sanoi: Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Mi'raj'n (Taivaasen astumisen yön) aikana näin joukon ihmisiä, jotka raapivat rintakehiään ja kasvojaan naulaisilla kynsillään. Kysyin: 'Keitä nämä ihmiset ovat, oi Jibril (Gabriel)?'
Jibril vastasi: 'Nämä ovat ihmisiä, jotka söivät toisten lihaa (puhumalla pahaa) ja talloivat ihmisten kunniaa.'"
[Abu Dawud]
(Riyad as-Salihin, kirja 18, Hadith 1526)

Kun Muhammad (rh) palasi maan päälle, hän kertoi seuraajilleen kokemuksistaan. He ällistyivät, kuinka on mahdollista kulkea niin pitkä matka yhdessä yössä. Gabriel näytti hänelle Jerusalemin pienoismallia, jota hän kuvaili epäuskoisille.

Jabir bin `Abdullah kertoi, että kuuli Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanovan: 'Kun quraishilaiset eivät uskoneet minuun (ts. tarinaan Yöllisestä Matkastani), nousin ylös Al-Hijrissa ja Allah näytti minulle Jerusalemin edestä ja aloin kuvailla sitä heille samalla kun katselin sitä."
(Bukhari, vol 5, kirja 58, hadith 226)

Ibn `Abbas kertoi: Koskien: 'Ja ilmestyksen (ylösnousu Taivaaseen), jonka sinulle näytimme, Me annoimme vain koetukseksi ihmisille.' (17:60)
"Allahin lähettiläs (rauha hänelle) todisti sitä omin silmin, kun hänet vietiin matkalle. Ja kirottu puu on Az-Zaqqum-puu (kitkerä, pistävä puu, joka kasvaa Helvetin pohjalla."
(Bukhari, vol 6, kirja 60, Hadith 240)

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Sukupuolien sekoittuminen on halal

Kirjoitin sukupuolien sekoittumisesta kerran aiemminkin
http://www.alarabiya.net/articles/2009/12/09/93705.html

Sukupuolien sekoittuminen on sallittua islamissa ja se on luonnollinen osa elämää, uskonnollisen poliisin Mekka haaran presidentti sanoi saudi-arabialaiselle lehdelle.

Ne, jotka vastustavat sukupuolien sekoittumista, ovat ristiriidassa itsensä kanssa, koska he todennäköisimmin sekoittuvat vastakkaiseen sukupuoleen päivittäisissä, kuten pitämällä naispalvelijoita.

Al-Ghamdi lisäsi, että vain vähemmistö oppineista kieltää sukupuolien sekoittumisen ja näillä oppineilla ei ole vahvaa todistusaineistoa väitteensä tueksi ja he johdattavat nykypäivän muslimeja pois Profeetta Muhammadin ajoista.

Sheikki sanoi, että sukupuolien sekoittumista ei koskaan kielletty Profeetan aikoina ja se oli luonnollinen osa Sahabojen, Profeetan seuralaisten, elämää.

Al-Ghamdi kertoi myös, ettei sanaa sekoittuminen löydy shariasta, islamin laista, eikä sharia sano mitään siitä, etteivätkö naiset ja miehet - jotka eivät ole naimisissa keskenään - saisi tehdä työtä, opiskella ja seurustella* keskenään.

"Islamilainen laki ei sano mitään sekoittumisesta, toisin kuin lukuisat lait sellaisista asioista kuin avioero, kaupankäynti ja sota. Sukupuolien sekoittumisella ei ole virallisia lakeja, eikä käsitteitä."
Al-Ghamdi sanoo, että termi "sekoittuminen" keksittiin yksinkertaisesti vain, koska jotkut oppineet liioittelivat nk. tabua sukupuolien sekoittumisesta, huolimatta siitä, että se on luonnollista.

Al-Ghamdi sanoo, että termi sekoittuminen keksittiin yksinkertaisesti siksi, koska jotkut oppineet liioittelivat ns. sekoittumisen tabua, vaikka sukupuolien sekoittuminen on luonnollista.

"On vaarallista, kun termi sekoittuminen yhdistetään islamilaisen lain tieteeseen, tämä vaikuttaa islamilaisen lain perintöön negatiivisesti, koska se on antanut tekaistun idean meriitin."


*Nimitystä seurustelu käytetään myös ihmisten välisestä yhdessä oleskelusta ja keskustelusta. (c) Wikipedia
Viittaa kanssakäymiseen ei-seksuaalisessa merkityksessä.

perjantai 15. marraskuuta 2013

Miten Muhammad (rauha hänelle) kohteli vaimojaan?

Ibn 'Abbas kertoi, että Profeetta (rauha hänelle) sanoi: "Paras teistä on se, joka on paras vaimolleen ja minä olen teistä paras vaimoilleni."
(Sunan Ibn Majah, Vol 3, kirja 9, Hadith 1977)


Antoi heille heidän oikeutensa ja kohteli heitä, kuten olisi halunnut itseään kohdeltavan
 
Mu'awiyah al-Qushayri kertoi:
Menin Allahin lähettiläs (rauha hänelle) luo ja kysyin häneltä: "Mitä sanot (määräät) vaimoistamme?"
Hän vastasi: "Anna heille ruokaa, jota sinulla on itsellesi ja vaateta heidät sillä, millä vaatetat itsesi ja älä lyö heitä äläkä herjaa heitä."
(Sunan Abi Dawud, 11, Hadith 2139, sahih)


Oli hellä heitä kohtaan 
 
Aisha raportoi: Join, kun minulla oli kuukautiset ja annoin astian Apostolille (rauha hänelle) ja hän laittoi suunsa siihen kohtaan, jossa minun oli ollut, ja söin lihaa luusta, kun minulla oli kuukautiset, sitten annoin luun Apostolille (rauha hänelle) ja hän laittoi suunsa samalle kohdalle, jossa minun oli ollut. Zuhair ei huomauttanut Pyhän Profeetan juomisesta. (Ei puhuta alkoholin juomisesta.)
(Muslim, Kirja 3, Hadith 590)


Auttoi heitä kotitöissä
 
Al-Aswa sanoi: Kysyin Aishalta, Allahin armo olkoon hanen kanssaan, mitä: "Mitä Profeetta (rauha hänelle) tapasi tehdä, kun hän oli perheensä kanssa?" Aisha vastasi: "Hän teki kotiaskareita perheensä vuoksi ja kun oli aika rukoilla, hän meni ulos."
(Al-Adab Al-Mufrad, kirja 30, Hadith 1, Al-Albani sanoi, että tämä on sahih)


Ei käyttänyt väkivaltaa, eikä ollut aggressiivinen
 
'Aisha kertoi: Profeetta (rauha hänelle) ei koskaan lyönyt ketään palvelijoistaan, vaimoistaan, eikä hänen kätensä koskaan lyönyt mitään.
(Sunan ibn Majah, vol 3, kirja 9, hadith 1984, sahih)


Tunnisti heidän tunteitaan
 
Aisha raportoi: Allahin apostoli (rauha hänelle) sanoi: "Huomaan helposti, milloin olet mielissäsi ja milloin ärsyyntynyt minusta." Sanoin: "Miten sinä sen huomaat?" Siihen hän sanoi: "Kun olet olet mielissäsi minusta, sanot: 'Ei, kautta Muhammadin Herran' ja kun olet ärsyyntynyt minusta, sanot: 'Ei, kautta Ibrahimin Herran.'" Sanoin: "Allahin lähettiläs, minä todella jätän nimesi mainitsematta, kun olen ärsyyntynyt sinuun."
(Sahih Muslim, kirja 31, hadith 5979)


Ymmärsi heidän rakkauttaan ja mustasukkaisuuttaan
 
Umm Salama kertoi, että hän toi ruokaa astioissaan Allahin lähettiläälle (rauha hänelle) ja tämän seuralaisille, sitten Aisha tuli, vaatteeseen kääriytyneenä, survimen kanssa ja rikkoi astian. Profeetta kokosi astian rikkoontuneet palaset ja sanoi kahdesti: "Syökää: äitinne kävi mustasukkaiseksi". Sitten Profeetta otti Aishan astian ja lähetti sen Umm Salamalle ja antoi Umm Salaman astian Aishalle.
(Sunan an-Nasa'i, Vol 4, kirja 36, Hadith 3408, sahih)


Ymmärsi heidän psykologiaansa ja rakasti heitä sellaisina, kuin he olivat
 
Abu Huraira kertoi: Allahin apostolin sanoi: "Kohdelkaa naisia hyvin, sillä nainen on tehty kylkiluusta, ja kylkiluun käyrin osa on sen yläosa, joten jos yrität suoristaa sen, rikot sen, mutta jos jätät sen niin kuin se on, se jää käyräksi. Joten kohdelkaa naisia hyvin."
(Bukhari, vol 4, kirja 55, hadith 548)


Kunnioitti heidän yksityisyyttään 
 
Abu Sa'id al-Khudri (Allah olkoon tyytyväinen) raportoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Häijyin ihminen Allahin silmissä Tuomio päivänä on mies, joka menee vaimonsa luo ja vaimo tulee hänen luokseen ja sitten mies paljastaa hänen salaisuutensa."
(Sahih Muslim, kirja 8, Hadith 3369)


Täytti heidän seksuaaliset tarpeensa 
 
Anas bin Malik kertoi: Profeetta (rauha hänelle) tapasi käydä kaikkien vaimojensa luona yhdessä yössä ja hänellä oli yhdeksän vaimoa siihen aikaan.
(Bukhari, Vol 1, kirja 5, Hadith 282)


Oli heidän lähellään 
 
Jabir bin 'Abdullah sanoi: "Allahin lähettiläs ja hänen vaimonsa tapasivat kylpeä samassa astiassa."
(Sunan ibn Majah, Vol 1, kirja 1, Hadith 379, hasan)


Vietti aikaa heidän kanssaan 
 
'Aisha kertoi: Aina kun Allahin lähettiläs (rauha hänelle) päätti 'Asr rukouksensa, hän meni jonkun vaimonsa luo ja pysyi tämän kanssa. Yhtenä päivänä hän meni Hafsan luo ja pysyi hänen kanssaan pidempään kuin tavallisesti.
(Bukhari, vol 7, kirja 62, Hadith 143)


Oli tasapuolinen heitä kohtaan
 
Abu Hurayrah kertoi: Profeetta (rauha hänelle) sanoi: "Kun miehellä on kaksi vaimoa ja hän on kallistunut toiseen heistä, hän tulee Ylösnousemuksen päivänä roikkumaan yksi puoli alaspäin."
(Sunan Abi Dawud, kirja 11, hadith 2128, sahih)

'Aishah kertoi, että aina kun Allahin lähettiläs matkusti, hän arpoi vaimojensa väliltä (kuka saisi matkustaa hänen kanssaan).
(Sunan ibn Majah, 9, Hadith 2046, sahih)

'Aisha kertoi: Profeetta jakoi aikansa tasaveroisesti vaimojensa välillä ja sanoi: "Oi, Allah! Tämä on minun jaotteluni, johon minulla on valta, joten älä rankaise minua siitä, johon Sinulla on valta ja minulla ei ole." (Tilanteesta, jossa hän ei, vasten tahtoaan, voi jakaa aikaansa tasapuolisesti.)
(Jami` at-Tirmidhi, vol 2, kirja 6, Hadith 1140)


Ei antanut minkään estää osoittamasta rakkautta heille 
 
Urwah kertoi Aishalta, että: "Profeetta suuteli yhtä vaimoistaan, meni sitten rukoukseen, eikä tehnyt wudua (suutelun jälkeen)."
Hän (Urwah) sanoi: "Kuka se oli jos et sinä?"
Urwah sanoi: "Silloin hän nauroi".
(Jami` at-Tirmidhi, Vol 1, kirja 1, Hadith 86, hasan)


Kehui heitä kovasti 
 
'Aisha sanoi: "En koskaan tuntenut mustasukkaisuutta ketään Allahin apostolin (rauha hänelle) vaimoa kohtaan, kuten Khadijaa (vaikken koskaa nähnyt häntä), sillä hän (Allahin apostoli) ylisti häntä (Khadijaa) hyvin usein.
(Muslim, kirja 31, Hadith 5974)

Tuki heitä, kun he sairastelivat 
 
'Aisha kertoi: Profeetta (rauha hänelle) tapasi hoitaa joitain vaimojaan niin, että hän laittoi oikean kätensä sairauden paikkaan ja sanoi: "Oi, ihmisten Herra! Poista vaikeus ja tuo parannus, sillä Sinä olet Parantaja. Ei ole muuta parannusta, kuin Sinun parannuksesi, tervehdys, joka ei jätä sairautta."
(Bukhari, Vol 7, kirja 71, Hadith 646)

Kosketti heitä 
 
Aisha kertoi: Profeetta tapasi nojata syliini ja lukea Koraania, kun minulla oli kuukautiset.
(Bukhari, vol 1, kirja 6, hadith 296)

Juhli heidän kanssaan
 
Thabit kertoi: Zainab bint Jahashin avioliitto mainittiin Anasin läsnäollessa ja hän sanoi: "En nähnyt Profeetan (rauha hänelle) antanan kenellekään vaimoista parempaa juhla-ateriaa kuin sen, jonka hän antoi avioituessaan Zainabin kanssa. Hän antoi juhla-aterian yhden lampaan kanssa."
(Bukhari, vol 7, kirja 62, Hadith 100)


Kisaili ja vitsaili heidän kanssaan
 
Aisha, uskovien äiti kertoi, kun hän oli matkalla yhdessä Allahin lähettilään (rauha hänelle) kanssa: "Minulla oli juoksukisa hänen (Profeetan) kanssaan ja voitin hänet. Kun olin tullut lihaisammaksi, minulla oli taas juoksukisa hänen kanssaan ja hän voitti minut. Hän sanoi: 'Nyt me olemme tasoissa.'"
(Sunan Abi Dawud kirja 14, Hadith 2572, Al-Albanin mukaan tämä on sahih)


Oli myötätuntoinen
 
Um Sulaim ei ollut Muhammadin (rh) vaimo, mutta katsoin aiheelliseksi lisätä tämänkin.
Anas kertoi: Profeetta (rauha hänelle) ei mennyt Medinassa vaimojensa lisäksi kenenkään muun taloon kuin Um Sulaimin ja kun häneltä kysyttiin miksi, hän sanoi: "Surkuttelen hänen puolestaan, sillä hänen veljensä surmattiin minun seurassani."
(Bukhari, Vol 4, kirja 52, Hadith 97)


Kuoleman tullessakin kysyi vaimojensa mielipidettä asioista 
 
'Aisha sanoi: "Kun Allahin lähettilään (rauha hänelle) sairaus paheni, hän kysyi vaimoiltaan lupaa, että häntä hoidettaisiin minun talossani ja he sallivat sen."
(Bukhari, Vol 4, kirja 53, Hadith 331)