perjantai 26. toukokuuta 2017

Nainen, sinä olet kaunis

Nainen, sinä olet kaunis. Ja mieskin, sinä olet hyvännäköinen. Olemme kaikki hyvännäköisiä sellaisina miksi Luoja meidät loi.

Kulmakarvasi ovat kauniit, tai jos saat syntejäsi anteeksi alopecian kautta, joka on vienyt kulmakarvasi, olet kaunis ilman niitä. Huulesi eivät olisi yhtään kauniimmat erinäköisinä, eikä nenäsi eri värisenä.
Todella monet asiat, joiden kuvittelemme tulevan ulkopuolelta, ovat olemassa kokonaan tai suureksi osaksi vain omien korviemme välissä. Mutta vaikka äitisi, puolisosi tai posteljooni Pitshkin tai he kaikki sanoisivat sinua rumaksi, mitä väliä sillä oikeasti on? Jos et ole heidän mielestään kaunis ja riittävä ilman meikkiä, tekoripsiä, tekokynsiä ja tekopäätä, eivätkö he pidä Uskovaisten äitejä kauniina ja riittävinä? Niin ajattelevien ihmisten mielipiteet kuuluvat tietysti romukoppaan. Sinun ei ole syytä millään elämän osa-aluella tavoitella mitään, mitä Uskovaisten äidit eivät olleet tai mitä he eivät pitäneet merkityksellisenä.
Se, kenen mielipide painaa, on Allah:

"Allah ei katso kehoihinne tai kasvoihinne, vaan Hän katsoo sydämiinne."
"Allah ei katso kasvoihinne tsi omaisuuteenne, vaan Hän katsoo sydämiinne ja tekoihinne."
(Sahih Muslim, kirja 32, hadith 6220 ja 6221)

Kauneusbisneksen tarkoitus ei ole tehdä sinua tyytyväiseksi. Sen tehtävä on saada sinut ostamaan tököttimiä ja roinaa ja saada sinut haluamaan enemmän, jolloin ostat lisää tököttimiä ja roinaa. On kaksinaismoralistista kauhistella muissa kulttuureissa kaulan venytystä ("koska se on kaunista"), jalkojen typistämistä ("koska niin kuuluu olla") ja tyttöjen silpomista ("jotta saisi miehen"), jos ihmettelee, miksi joku ei meikkaa ("sehän on kaunista"), opettele kävelemään korkokengillä juhlia varten ("niin kuuluu tehdä") tai suosittelee jotakuta menemään leikkaukseen ulkonäkösyistä ("saa paremmin miehen"). (Muunmuassa korkokengillä onkin moninainen historia - muotokuvamaalari Hyacinthe Rigaudin 1700-luvun alussa taiteilemassa teoksessa Ranskan kuninkaasta, tällä on koivissaan korkokengät. Tämä ei johdu siitä, että Aurinkokuninkaalla olisi ollut salainen fetissi, vaan siihen aikaan ylhäisöluokan miehet todella käyttivät niitä pitäen niitä nimenomaan maskuliinisina. Naiset halusivat alkaa matkia tätä tapaa saadakseen osansa siitä miehisestä voimasta ja asemasta, jota korkokenkien katsottiin edustavan. Onko nykypäivänkin naisilla samankaltaisia motiiveja laittautumiselle ja kauneushoidoissa käymiselle ja pyrkimyksille muistuttaa ketään muuta? Meidän musliminaisten ei tarvitse pyrkiä kenenkään muun tasolle millään toimenpiteillä: loistamme omaa valoamme omanlaisinamme ja miesten kanssa meillä on sama ihmisarvo syntymästä lähtien. Emme tarvitse ihmisten asettamia raameja valinnoillemme, koskivatpa ne ulkonäköä tai mitään muita asioita - tarvitsemme vain Allahin asettamia raameja.)

Ulkonäkö on katoavaista. Sen sijaan hyvät teot ovat pysyviä. Riippumatta siitä, paastoatko ruoasta ja juomasta vai et, onko tämä ensimmäinen vai viideskymmenes Ramadanisi, miten helppoa tai vaikeaa tämä on sinulle, hyvät tekosi eivät katoa, eivätkä mene hukkaan. Kun keskityt rukouksessa kunnolla, kun maltat mielesi ja hillitset kielesi, kun lapsi kielloista huolimatta rikkoo 56.:n perintövaasin, kun menet hakkaamaan nyrkkeilysäkkiä, kun tekisi mieli hakata narsistipomoa, kun autat liukastuneen vaarin kotiinsa ja jäät kuuntelemaan sotatarinoitakin, vaikka joutuisit kieltäytymään kettukarkeista - nämä teot eivät pyyhkiydy pois kuin ryppyvoide 20-vuotiaan mallin naamasta mainoskuvausten jälkeen, vaan usein jo tässä elämässä ne kantavat hedelmää ja enkelit kirjoittavat ne ylös ja aivan varmasti tulet ne kohtaamaan eräänä päivänä. Harjoitellaan tänä Ramadanina ja sen jälkeenkin keskittymään pysyviin asioihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti